A film vizualitása a kommunikációban

Minden percben egyszerre vagy a gyermek, aki régen voltál, és a bölcs, aki egy nap majd leszel. Da Vinci démonai c. film

Hepburn és Tracy
kinek van a legtöbb Oscar-díja a világon. Na és kinek? A különleges életű Katharine Hepburnnek. Egészen pontosan 4 szobrot zsebelt be, megelőzve ezzel az összes színészt és színésznőt. Életében 1 férfit szeretett igazán, de lehet, hogy 150 nőt is.
hamar felfigyeltek tehetségére. A legnagyobb elismerést a Warrior's Husband című darabban nyújtott alakításáért kapta, a kritikusok kirobbanóan energikusnak nevezték. Nem volt tehát megállás, a színpadról a kamerák elé hívták azonnal. Leforgatta legelső filmjét, a Bill of Divorcementet, melynek nagy sikere lett, a New York Times például "kivételesen jónak" tartotta a játékát. Ahogy pedig lenni szokott, egyik dolog generálja a másikat. Szépen sorakoztak a filmszerepek az asztalán, ami számomra csak azt példázza, amit mindig is gondoltam az életről: ha valaki valamiben tehetséges, azt a munka megtalálja. Leszerződött az RKO Pictures stúdióval, majd rohamtempóban dolgozni kezdett. Két év alatt öt filmet forgatott le, ami nagyon kemény munkát és rendkívül kevés alvást jelentett. Életrajzi könyvében meg is fogalmazta erről a véleményét: "Ki nem állhatom azokat a színészeket, akik az interjúkban azon nyavalyognak, hogy napi tizenkét órákat kell dolgozniuk. Ebből tizenegyet tétlenül ül az ember, nem zsákokat kell egész nap cipelnie!"
Katharine tudott és szeretett is dolgozni, munkája gyümölcsét pedig megdöbbentően gyorsan, 26 évesen be is gyűjtötte. Az 1933-as Morning Glory-ban nyújtott alakításáért megkapta élete első Oscar-díját.
Katharine nagyon termékeny színésznő volt, közel 60 filmben szerepelt, tizenkétszer jelölték Oscarra, amiből négyet meg is kapott, mindet női főszereplő kategóriában. A 70-es, 80-as években a mozifilmektől kicsit elkanyarodva a televíziózás irányába tolatott, majd megírta önéletrajzi könyvét. A kilencvenes években memóriazavara hátráltatta a színészkedésben, így visszavonult és magányosan éldegélt. 2003-ban, 96 éves korában halt meg Old Saybrook-i otthonában.
 Nem úgy mondható szépnek, mint misztikus megközelíthetetlenségével Garbo, akinek első ölelése is végzetes előjelekkel volt terhes és azzal a keserű komolysággal, hogy nem lesz jó a vége. Tagadhatatlan: Katharine Hepburn a Garbo-mezőnyben indult. Korai filmjében (Morning Glory) látni olyan vágyakozástól elalélt pillanatokat, amint Eva Lovelace színésznő szerepében félig lehunyt, miopiásan bizonytalan tekintettel néz alulról partnerére, Douglas Fairbanks juniorra.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 20
Heti: 69
Havi: 127
Össz.: 701

Látogatottság növelés
Oldal: Hepburne filmek,élete
A film vizualitása a kommunikációban - © 2008 - 2019 - filmkultura.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »