A film vizualitása a kommunikációban

Minden percben egyszerre vagy a gyermek, aki régen voltál, és a bölcs, aki egy nap majd leszel. Da Vinci démonai c. film

        
              Hollywoodi sztárok
Hollywood nagyjai közé tartozni annyit tesz, mint túl közel repülni a naphoz, milliók álmát megtestesíteni s eközben belopni magad a szívükbe. Sorozatunk azok életét ünnepli, akik a legmagasabbra szárnyaltak. Marlon Brandótól Elizabeth Taylorig bemutatjuk, mi vezette őket, és miért szerette őket a világ. Közreműködnek most élő szakértők is, és korunk hollywoodi csillagai fogják egy-egy filmlegenda örökségét felfrissíteni, miközben újra átéljük legvarázslatosabb pillanataikat a filmvásznon és felfedezzük nevük mögött személyiségüket is.

Greta Garbo  tragikus asszonysorsokat ábrázolt, többek között Anna Kareninát (néma és hangos változatban is), Mata Harit, a kémnőt, Camille-t, a párizsi kurtizánt, a Grand Hotel szomorú balerináját, és az európai történelem titokzatos figuráját, Krisztina királynőt. Ernst Lubitsch, a hollywoodi vígjáték királya sikeresen módosított Garbo imázsán, a Ninocskában azt a folyamatot ábrázolta, hogyan válik a fegyelmezett komisszárnőből az élet örömeit élvező asszonnyá. Garbo ebben a filmben nevetett először.

Greta Garbo színésznőnek köszönhetjük a független, erős nő példaképét is, aki mind a filmvásznon, mind az életben hű maradt önmagához, megőrizte misztikusságát. Garbo, aki soha nem ment férjhez és felnőtt életét egyedül élte le, a feminizmus egyik fontos alakjának is tekinthető. Most az ő legendássá vált mondataiból gyűjtöttünk össze párat, amikből ti is erőt meríthettek.

"Bárki, akinek folyton mosoly van az arcán, olyan számomra, mint akinek nincsenek gondolatai, és ez valamennyire ijesztő."

17304076_63a7b27b92a280cdd369accfd47a8b7e_wm.jpg

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 20
Heti: 62
Havi: 120
Össz.: 694

Látogatottság növelés
Oldal: A film csillagai
A film vizualitása a kommunikációban - © 2008 - 2019 - filmkultura.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »